Košice vyhrali nad Dunajskou Stredou 4:1

14.09.2013 Celý región

Košice 13. septembra (TASR) - Košičania začali súboj veľmi aktívne a už v úvodnej štvrťhodine mali štyri dobré šance na skórovanie. Už v 4. minúte sa Viazanko ocitol sám zoči-voči brankárovi hostí, ale tak dlho otáľal so streľbou až mu Belic šancu zlikvidoval. V 7. minúte potom hlavičku Hovančíka zblízka zneškodnil brankár hostí a v 10. minúte Dudovu slabú strelu z hranice 16-tky Belic kryl.

V 15. minúte znovu Hovančík po rohu hlavičkoval pod brvno, ale brankár hostí loptu chytil. Domáci neustávali v tlaku a naďalej ohrozovali bránku súpera. V 22. minúte vystrelil z dobrej pozície Duda, ale loptu brankár hostí vyrazil. Hostia sa dostali na dostrel po prvý raz až v 30. minúte, keď zahrávali spoza 16-tky priamy voľný kop, ale Gašparík mieril vysoko nad. V závere prvého polčasu strelu Bukatu zblokovali obrancovia hostí, ale v poslednej minúte sa podarilo Dudovi prepasírovať loptu popri žrdi do bránky hostí.

V úvode druhého polčasu najprv hostia pohrozili strelou Szarku, ale potom prišla v 47. minúte učebnicová akcia rýchleho protiútoku domáceho tímu, na konci ktorej bol voľný Duda. Ten lobom prekonal vybiehajúceho Belicu, ale lopta sa od brvna odrazila k Pačindovi a až ten zvýšil na 2:0. Autor tohto košického druhého gólu bol aj pri treťom zásahu, keď odrazenú loptu po strele Diabyho opäť do okrytej časti bránky zvýšil na 3:0.

V 56. minúte pre zmenu založili bleskovú akciu hostia, Mesanovič obohral vyhiehajúceho brankára Tofiloskiho, loptu z bránkovej čiary odvrátil Hovančík. V 63. minúte Sekulič vysunul do brejku Diabyho, ten prihral nabiehajúcemu Pačindovi a strelecky disponovaný kanonier Košíc zaznamenal štvrtý gól. Hostia sa dočkali čestného úspechu, keď 73. minúte po rohovom kope zasunul zblízka Peter Majerník.

MFK Košice - FK DAC 1904 Dunajská Streda 4:1 (1:0)
Góly: 47., 56. a 64. Pačinda, 45. O. Duda - 73. Peter Majerník, ŽK: 18. D. Hudák, 19. Matúš, 34. Vitório da Silva, 43. Kwin Amban, 67. Szarka, 84. Adiaba (všetci Dunajská Streda), rozhodovali: Smolák - Cuninka, Borsányi, 1720 divákov

Košice: Tofiloski - Ostojič (59. L. Djordjevič), P. Kavka, Hovančík, Sekulič - Šinglár (81. Skvašík), Bukata - Viazanko, O. Duda, Pačinda - O. Diaby (74. T. Kubík)

Dunajská Streda: Belic - Vitório da Silva, D. Hudák, Peter Majerník, Beňo - Matúš, Kwin Amban - E. Ujlaky (71. Adiaba), Szarka, Michal Gašparík - Mesanovič (79. Boya)
 
Jaroslav Galko, tréner Košíc: "Bolo to naše zaslúžené víťazstvo. Už v úvode sme ukázali pri vyložených šanciach, prečo sme doteraz nevyhrávali. Až jediný gól pred odchodom do šatne to zmenil. Zabezpečil nám kľud v mužstve a som rád, že sme sa potom v druhom polčase strelecky presadili."

Mikuláš Radványi, tréner DAC-u: "Zápas sme prehrali v rozpätí štyroch minút, keď v úvode druhého polčasu sme prehrávali 0:2. Domáci hrali uvoľnene, naša defenzíva bolo veľmi zlá, hráči nemali po aférach v našej kabíne triezve hlavy."


Žilina podľahla Trenčínu 1:3
Žilina 14. septembra (TASR) - Ako prvý zaujal tribúny pod Dubňom domáci kapitán Pečovský, ktorého nepríjemnú prízemnú strelu k ľavej žrdi musel trenčiansky brankár Volešák vyrážať iba na rohový kop. V 11. minúte neskôr sa na druhej strane po skvelej práci Mondeka zrodila veľká šanca Trenčína, ale Mišák v tutovke napálil iba vlastného spoluhráča Williama a domáci brankár Dúbravka si vydýchol. V 19. minúte to už Žilinčanom zo štandardky vyšlo. Bol to Škvarka, ktorý našiel na zadnej žrdi úplne voľného Akakpa, no a ten sa už nemohol pomýliť - 1:0. V 22. minúte domáci stopér Vavro v strede ihriska pristúpil nohu Williamovi a rozhodca Trutz okamžite siahol do vrecka s kartami. No a keďže to už bola druhá Vavrova žltá karta v zápase, mladý obranca putoval predčasne pod sprchy.

Žilinčania však nepoľavili ani v oslabení a naďalej boli nebezpeční, v 35. minúte, po výpade z pravej strany pekne zakombinovali pred šestnástkou, z čoho rezultovala strela úplne voľného Škvarku z hranice pokutového územia, mieril výborne, no Volešák sa natiahol a končekmi prstov loptu vyrazil na rohový kop. Škvarka pálil aj o minútu neskôr, tentokrát mieril tesne nad. No v samom závere prvého dejstva hostia z ničoho nič vyrovnali. Williamovi vyšla narážačka na hranici šestnástky, dostal sa pred vybiehajúceho Dúbravku a okolo neho poslal loptu do siete.

Na začiatku druhého polčasu sa do obrovskej šance dostal hosťujúci hrotový hráč Malec, ale sám pred Dúbravkom poslal loptu tesne vedľa pravej žrde. V 52. minúte Mabouka poslal dlhý center Pichovi na ľavú stranu šestnástky, žilinský útočník vyskúšal ťažký volej bez prípravy, a keby netrafil brániaceho Kleščíka, Volešák by mal veľké problémy. Trenčín však hral po zmene hráč o poznanie aktívnejšie a dostával sa do šancí. V 60. minúte bol blízko ku gólu domáci Gergel, Škvarka ho vysunul do šestnástky, no Volešák sa výborne položil do lopty. O minútku neskôr sa potvrdilo staré známe "nedáš - dostaneš". Hajradinovič poslal z ľavej strany do prízemný center, ktorý prešiel celým pokutovým územím až k vzdialenejšej žrdi, kde stál Malec a z pol metra pohodlne dokopol loptu do siete - 1:2. No a v 80. minúte unikol rýchly Van Kessel poslednému Pečovskému, posunul loptu Hajradinovičovi a ten bez problémov strelil tretí trenčiansky gól. V nadstavenom čase sa do obrovskej šance aspoň na zníženie dostali Pich s Jeličom, prvý menovaný si pekne vylákal a zasekol brankára, posunul spoluhráčovi, no Jelič trafil iba Čögleya stojaceho na čiare prázdnej brány.
 
MŠK Žilina - AS Trenčín 1:3 (1:1)
Góly: 19. Akakpo - 45. William, 61. T. Malec, 80. Hajradinovič, ŽK: 12. Vavro - 21. Hajradinovič, 61. Čögley, 75. Van Kessel, ČK: 22. Vavro (Žilina) po druhej ŽK, rozhodovali: Trutz - Mókoš, Bednár, 1861 divákov

Žilina: Dúbravka - Mabouka, Vavro, Akakpo, Ricardo Nunes - Pečovský - Guba (62. Jelič), Bello (77. J. Mihalík), Škvarka, Pich - T. Majtán (46. Gergel)

Trenčín: Volešák - Čögley, Kleščík, Rundič, R. Mazáň - Baéz - Mondek (58. Van Kessel), Holúbek, Mišák (33. T. Malec), Hajradinovič - William (78. Bariš)
 
Adrián Guľa, tréner Žiliny: "V prvej časti sme hrali veľmi solídne a aj napriek vylúčeniu sme boli dominantní na ihrisku. Po červenej karte sme mali dve veľké šance, ktoré sme žiaľ nepremenili. V druhom polčase ukázal súper jednoznačne svoju kvalitu, no my sme zlyhali a nielen na lopte. Neboli sme produktívni. Tento tím musí veriť, že doma musí byť schopný takýto zápas vyhrať aj v oslabení. Musíme na tom zapracovať, musíme si viac veriť v naše sily. Dnes nás futbal určite zabolel, ale bola to pre nás ďalšia skúška a ťažká prekážka. Vieme, na čom musíme zapracovať. Nejdem hráčov kritizovať, ukázali aj charakter a bojovali až do konca."

Martin Ševela, tréner Trenčína: "Videli sme zaujímavé stretnutie dvoch kombinačne vyspelých mužstiev. Vývoj zápasu určite ovplyvnila červená karta, no my sme od začiatku išli na víťazstvo. Vyrovnávajúci gól na konci prvého polčasu bol veľmi dôležitý a po zmene strán nám dodal odvahu. Boli sme silní na lopte, aj keď v presilovke, no boli sme konečne efektívni. Som preto spokojný so zápasom aj s výsledkom." 

Ružomberok prehral doma s Myjavou 0:3

Ružomberok 14. septembra (TASR) - Hostia v 6. minúte po peknej kombinácii otvorili skóre Pelegrínim, ktorý zvnútra šestnástky poslal loptu presne k žrdi. Ružomberčania potom polhodinu búšili do svojho súpera, ale bez efektu. V 23. minúte Ďubekov strelecký pokus zdiaľky skončil v náručí Solničku, o tri minúty neskôr domáci kapitán z uhla zase trafil iba bočnú sieť. Najväčšiu príležitosť do prestávky na vyrovnanie mal Zreľák, keď v 43. minúte po Ďubekovom rohovom kope hlavou zblízka poslal loptu nad.

Myjavčanom vyšiel aj vstup do druhého polčasu, Daniel zbehol po pravej strane, pred ružomberskou bránou našiel Kosíka a bolo 0:2. Liptáci sa aj po druhom údere snažili niečo spraviť s nepriaznivým stavom, ale k zakončeniu sa nedostávali. Spartak rušivými protiútokmi stále však držal v strehu aj domácu obranu. V 81. bolo úplne vymaľované, po hrúbke Tawambu pridal tretí úspech hostí Kosík. Na druhej strane Lovásovu hlavičku, ktorá smerovala k žrdi kryl Solnička. V 89. minúte mohol Ferenčík ešte zvýšiť, no v poslednej chvíli Ružu na čiare ratoval Greššák.
 
MFK Ružomberok - Spartak Myjava 0:3 (0:1)
Góly: 54. a 81. Kosík, 6. L. Pelegríni, ŽK: 51. L. Pelegríni (Myjava), rozhodovali: Šuniar - Vindiš, Petríček, 2356 divákov

Ružomberok: M. Nikolič - M. Nosek, Práznovský, Greššák, M. Janec (60. Serečin) - Martin Nagy (74. Lovás) - Zreľák, Zošák, Lačný (67. Almaský) - Tawamba, Ďubek

Myjava: Solnička - Siva, Černáček, Častulín, Lukšík - L. Pelegríni (60. Kuračka) - E. Daniel (78. T. Bruško), Šulek, Kukoľ (87. Ferenčík) - Š. Pekár, Kosík
 
Jozef Vukušič, tréner Ružomberka: "Výsledok je pre nás krutý, prehrať doma 0:3 nie je jednoduché. Chlapci bojovali, avšak ťažko sa hrá proti Myjave, ktorá je veľmi kompaktná. Prvý polčas náš brankár sa prakticky nedotkol ani lopty a prehrávali sme 0:1. S odhodlaním sme išli do druhej polovice, v jej úvode sme dostali druhý gól a potom sa už hralo ťažko. Keď Myjava po našej chybe dala ešte jeden gól, bolo po zápase. Ešte sme sa snažili, ale súper už bol na koni a s prehľadom si uhral zápas."

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: "Mne sa hodnotí dobre. Celý týždeň sme sa veľmi zodpovedne na Ružomberok pripravovali, vedeli sme o jeho sile. So začiatku sme mali problém zachytiť rotovanie hráčov súpera. Nechceli sme otvárať stred obrany, aby nám do prázdnych dier nezbiehali. Dali sme prvý gól z jednej vydarenej akcie. Celkove sme hrali koncentrovane, dobre takticky, bolo to hlavne o dobrom zdvojovaní zvlášť pri štandartných situáciách. Parádne sme zvládli brejkové situácie."
 
Slovan sa vďaka gólu Vitteka vrátil na čelo tabuľky
 
Bratislava 14. septembra (TASR) - Slovenský futbalista Róbert Vittek sa strelecky presadil hneď v prvom zápase po návrate do Corgoň ligy. Najlepší strelec v histórii slovenskej reprezentácie nastúpil v drese jeho Slovana Bratislava v súboji 9. kola ročníka 2013/2014 v Banskej Bystrici po vyše desaťročnej absencii v najvyššej slovenskej súťaži a v 44. minúte zvyšoval na 2:1 pre "belasých".

Tí napokon vyhrali v Banskej Bystrici 4:2 a dostali sa na čelo tabuľky, keďže doterajší líder zo Senice remizoval v Zlatých Moravciach 2:2.

Tridsaťjedenročný autor štyroch gólov na finálovom turnaji MS 2010 v JAR pôsobil okrem Slovana aj v bundesligovom Norimbergu, francúzskom Lille a v tureckých MKE Ankaragücü, Trabzonspore a Büyüksehire Belediyespor.

Futbalisti Košíc prelomili nepríjemné strelecké suchoty, keď v lige strelil gól po 512 minútach do siete DAC Dunajská Streda, presadil sa v 45. minúte Ondrej Duda. Korupčnou aférou zdecimovaní hostia potom inkasovali ešte trikrát a v Čermeli prehrali 1:4. Darilo sa najmä disponovanému Erikovi Pačindovi, ktorý v priebehu sedemnástich minút zaznamenal čistý hetrik.

Trénerovi Žiliny Adriánovi Guľovi vôbec nevyšiel zápas proti jeho bývalému klubu z Trenčína, AS vyhral pod Dubňom 3:1, keď súboj otočilo po vylúčení domáceho obrancu Denisa Vavra v 22. minúte.
 
FK Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava 2:4 (2:2)
Góly: 2. Slančík, 45. Pavol Jurčo - 14. Kladrubský, 44. Vittek, 51. Halenár, 71. Dionatan Teixeira (vlastný), ŽK: 45. B. Ľupták, 87. Slančík - 59. Milinkovič, 72. I. Žofčák, 73. Vrablec, rozhodovali: Kráľovič - Balko, Žákech, 3390 divákov

Banská Bystrica: Rodinger - Podstavek, Nosko, Dionatan Teixeira - B. Ľupták - M. Turňa, Brašeň, Považanec (75. Chrien), Savič (65. M. Marcin) - Pavol Jurčo (79. Peňaška), Slančík

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Kladrubský, Niňaj, Čikoš (46. Vrablec) - I. Žofčák, Grendel, Halenár (78. K. Mészáros), Milinkovič - Vittek, Fořt (81. Soumah)
 
Norbert Hrnčár, tréner Dukly: "Slovan využil naše veľké chyby v defenzíve, má skúsených hráčov, ktorí dokázali tieto chyby zužitkovať. Po treťom góle to bolo pre nás ťažšie a našou neskúsenosťou sme už dnes nedokázali proti takému skúsenému súperovi ako je Slovan doviesť zápas do bodového zisku. Dnes rozhodli naše veľké chyby v defenzíve."

Jozef Valovič, tréner Slovana: "Do Banskej Bystrice sme sa tešili, lebo zápasy tu majú vždy svoj náboj. Čakali sme ťažký zápas, v tomto kraji veľa pršalo a preto bol aj ťažký terén. Upozorňovali sme chlapcov na začiatku stretnutia, aby sme nedostali gól ako naposledy v máji tohto roku, ale sa to zopakovala a v 2. minúte sme dostali gól. Potom sme sa však prebrali a zápas držali v rukách. Diváci videli dobré stretnutie a šesť gólov, s čím mohli byť spokojní. Štyri góly streliť v Banskej Bystrici nie je každodenná udalosť a preto sa z víťazstva tešíme a vážime si ho."
 
Zlaté Moravce rezmizovali so Senicou 2:2
Zlaté Moravce 14. septembra (TASR) - Úvodná štvrťhodina stretnutia sa niesla v znamení mikrosúboja Pribula - Šulla. Už vo 4. minúte sa Pribula šikovne uvoľnil v pokutovom území cez Brabca a zoči-voči Šullovi mieril iba do jeho nôh. V 11. minúte Orávikov strieľaný center do päťky v poslednej chvíli pred Pribulom odvrátil Pavlík. V 14. minúte domáci predviedli peknú kombináciu po osi Orávik - Babic s koncovkou Pribulu, ale Šulla bol opäť pripravený. Vzápätí si na Pavlendov center nabehol Pribula, brankára hostí však opäť neprekonal.

Záhoráci po prvýkrát zahrozili v 18. minúte, keď sa Tsoumou ocitol zoči-voči Kuciakovi, ale v koncovke zlyhal. Na opačnej strane Babic nabil agilnému Pribulovi a jeho strelu Šulla s námahou vyrazil. Ako blesk z čistého neba prišla v 31. minúte po strete Majerníka s Hiagom jedenástka v prospech hostí. Loptu si na biely bod postavil Piroska a s prehľadom prekonal Kuciaka. V závere prvého dejstva zaujala ešte prudká strela Hiaga z 20 m, ktorej však chýbali decimetre.

Do 2. polčasu vstúpili domáci s jasným cieľom skórovať. V 49. minúte Pribula posunul loptu Mazanovi, ale ten z hranice šestnástky prestrelil. V 50. minúte napriahol Orávik a jeho strela letela tesne vedľa ľavej žrde. V 55. minúte sa znovu Orávik predral do pokutového územia, ale z 12 m tentoraz tesne minul pravú žrď. Zaslúžené vyrovnanie priniesla 56. minúta, keď Pribula posunul loptu Szabóovi, ktorý sa šikovne otočil a polovysokou strelou nedal Šullovi šancu. V 59. minúte Orávikov center Mazan v páde z 2 m poslal nad. Skóre sa mohlo meniť po hodine hry, keď Orávik peknou prihrávkou našiel Babica, ale ten z 5 m mieril iba do žrde.

O tom, aký vie byť futbal krutý, sa domáci presvedčili v 75. minúte. Striedajúci Diviš prešiel všetko, čo mu stálo v ceste, a v páde poslal hostí opäť do vedenia. V 80. minúte bolo znovu vyrovnané, keď na Orávikov center si nabehol striedajúci Bernáth a v páde hlavou prekonal Šullu. V závere zápasu sa v dobrej príležitosti ocitli Kalabiška i Bernáth, ale skóre sa už nezmenilo. Po vyrovnanom stretnutí sa body nakoniec spravodlivo delili.

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: "Dnes to bol dobrý zápas pre divákov. Túžili sme po víťazstve a napriek tomu, že sme dvakrát prehrávali, podarilo sa nám dvakrát vyrovnať. Remízu berieme a už sa pozeráme na ďalšie zápasy. Szabó sa dnes ukázal ako dobrý útočník, dal gól a verím, že bude pre nás prínosom."

Eduard Pagáč, tréner Senice: "Úvod stretnutia sme nezachytili a súper si vypracoval tri - štyri strelecké príležitosti. V druhom polčase futbal mohol potešiť divákov. Dvakrát sme viedli, a napriek tomu sme nezvíťazili. Nezvládli sme tretí zápas po sebe, keď sme v polčase viedli." 
 
FC ViOn Zlaté Moravce - FK Senica 2:2 (0:1)
Góly: 56. L. Szabó, 80. Bernáth - 32. Piroska (z pok. kopu), 75. Jaroslav Diviš, ŽK: 78. Orávik (Zlaté Moravce), rozhodovali: Leško - R. Sluk, Chládek, 1082 divákov

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Pavol Majerník, Chrappan, A. Candrák - Obročník - Orávik, M. Babic, Pribula (84. Chren), P. Mazan (76. Ľ. Bernáth) - L. Szabó (88. P. Sabo)

Senica: Šulla - Habánek, P. Pavlík, Brabec, Kalabiška - Jirásek (70. L. Opiela) - Martin Zeman, T. Kóňa, Piroska, Hiago (65. Jaroslav Diviš) - Tsoumou (89. Jakubov)
 
1.SLOV Slovan9  6  
  1  
  2  
19:11  19  
2.MYJA Myjava9612 20:1619
3.SENI Senica9531 17:918
4.TREN Trenčín9504 21:1215
5.RUZO Ružomberok9432 17:1615
6.TRNA Trnava9414 11:1513
7.BBYS Banská Bystrica9333 17:1212
8.ZILI Žilina9333 17:1512
9.ZLMO Zlaté Moravce9324 10:1411
10.KOSI Košice9315 10:810
11.DACD Dunajská Streda9126 5:225
12.NITR Nitra9027 11:252
 
 

Vyberte región

mark